Uvjeti korištenja usluga i proizvoda

Pružatelj usluga DNA testiranja (dalje u tekstu:Usluge) je InovaGen d.o.o. (dalje u tekstu: InovaGen), Samoborska cesta  217/A, 10090 Zagreb. Tvrtka je registrirana na Trgovačkom sudu u Zagrebu pod registracijskim brojem (MBS) 080927214 i osobnim identifikacijskim brojem (OIB) 83135460750. Temeljni kapital tvrtke u iznosu 20.000 kn je uplaćen u cijelosti.

1. NARUDŽBA USLUGA

Prilikom narudžbe Usluga elektroničkim putem ili slanjem ispunjenog obrasca preuzetog s InovaGen internet stranice, najkasnije sljedeći radni dan naručitelj DNA testiranja (potpisnik „Obrasca za narudžbu DNA testiranja“, dalje u tekstu: Naručitelj) prima elektroničku potvrdu primitka narudžbe. Potvrda sadrži popis naručenih kompleta za uzimanje uzorka (dalje u tekstu: Komplet) i Usluga, kontakte Naručitelja te upute za plaćanje.

Slanje Kompleta vrši se najkasnije idući radni dan bez dodatnih troškova za Naručitelja.

2. OTKAZIVANJE NARUDŽBI

Nakon započinjanja DNA testiranja Naručitelj može zatražiti prestanak nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na InovaGen d.o.o., Samobosrska cesta 217/A, 10090 Zagreb), ili elektroničkom poštom na info@inovagen.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, no povrat uplaćenih sredstava tada više nije moguć.

Naručene Usluge Naručitelj može otkazati prije stizanja bioloških uzoraka koji se koriste u daljnjem testiranju DNA (dalje u tekstu: Uzoraka) u laboratorij, a najkasnije u roku od 14 dana od narudžbe nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na InovaGen  d.o.o., Samobosrska cesta 217/A, 10090 Zagreb) ili elektroničkom poštom na info@inovagen.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte. InovaGen tada Naručitelju vraća iznos uplaćenih sredstava umanjen za iznos naknade od 35,00 kn u roku od 15 radnih dana.

3. UZORCI

InovaGen prihvaća Uzorke označene i izuzete u skladu s uputama za uzimanje uzorka dobivenih u Kompletu.

Na dan primitka Uzorka djelatnici InovaGen-a odlučuju o tome hoće li će započeti DNA testiranje ili odbiti Uzorak. InovaGen će kontaktirati Naručitelja o primitku Uzorka e-poštom. Ako iz dostavljenog Uzorka nije moguće provesti DNA testiranje, InovaGen će kontaktirati Naručitelja i zatražiti novo uzimanje i dostavu novog Uzorka. Prvo ponovljeno slanje Kompleta provodi se bez dodatnih troškova za Naručitelja. Ako i naknadno dostavljen Uzorak ne bude upotrebljiv, svako sljedeće slanje Kompleta naplaćuje se prema važećem cjeniku.

Uvjeti za odbijanje Uzorka su:

I) Nepropisno uzorkovanje (krivi biološki materijal, biološki materijal koji ne može proći potrebnu obradu, nepropisno označen uzorak, odstupanja od koraka uzimanja uzoraka u uputama za uzimanje uzorka)

II) Odstupanja od potrebnih uvjeta transporta (ograničeno vrijeme dostavljanja uzoraka za molekularne analize patogena, loša kvalitete Uzorka prilikom primitka u laboratorij što uključuje teško oštećenje, razgrađenost i kontaminaciju Uzorka)

III) Nedovoljna količina biološkog materijala

Primitkom Uzoraka, oni postaju vlasništvo InovaGen-a i mogu se koristiti za unutarnju kontrolu kvalitete, u svrhu znanstvenog istraživanja i razvoja novih analitičkih metoda na način da uzorci nisu obilježeni imenom.

4. REZULTATI DNA TESTIRANJA

Rezultate DNA testiranja InovaGen šalje u roku od 10 radnih dana od primitka uzorka u laboratorij. U slučaju odstupanja od navedenog vremena, InovaGen obavještava Naručitelja o tome najkasnije zadnji dan uobičajenog roka. Rezultati se šalju Naručitelju u elektroničkom obliku u PDF formatu i/ili poštom.

Ukoliko Naručitelj nije obaviješten o svojim rezultatima, to ne podrazumijeva da su rezultati testiranja negativni, neodređeni ili pozitivni. Naručitelj je odgovoran kontaktirati korisničku službu na info@inovagen.hr za daljnje upute u slučaju ikakvih pitanja.

Rezultati testiranja i svi vezani materijali uključujući i pisane materijale su isključivo za informativne i edukativne svrhe i nisu zamjena za liječnički pregled, liječenje ili kontrolu, kao i što nisu namijenjeni dijagnosticiranju bilo kojeg stanja ili bolesti. Ovo znači da rezultati dostavljeni od strane InovaGena nisu klinički validirani.

InovaGen ne pruža medicinske usluge, dijagnostiku, liječenje ili liječničko savjetovanje. Usluge nisu namijenjene da govore bilo što o zdravstvenom stanju ili da se koriste za donošenje medicinskih odluka.

S obzirom na dobivene rezultate testiranja, isključivo je Naručiteljeva odgovornost tražiti savjet, dijagnozu i/ili liječenje od strane kvalificiranog zdravstvenog djelatnika.

Rezultati svakog provedenog testiranja su strogo povjerljivi i izdaju se isključivo Naručitelju Usluge.

5. IZJAVA O POVJERLJIVOSTI PODATAKA

5.1 Prikupljanje i obrada podataka

a) Ugovorni odnos

U okviru utvrđivanja ugovornog odnosa, obavezno je prikupljanje i obrađivanje samo osobnih podataka potrebnih za podmirenje ugovora. Bilo kakve dodatne informacije dajete dobrovoljno. Pohranjujemo sve osobne podatke koje ste dostavili samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje svrhe za koju ste nam dali podatke ili koliko je propisano zakonom.

b) E-letak

Ako se pretplatite na naš e-letak, potrebno je prikupiti i obraditi adresu vaše elektroničke pošte da bismo Vam mogli pružiti ovu uslugu. Nije potrebno dati daljnje osobne podatke kako bi se pretplatili na naš e-letak. Možete nam dati druge osobne podatke samo ako to želite. Ti se podaci upotrebljavaju za utvrđivanje koji bi e-letci mogli biti primjereniji za Vas. Koristimo MailChimp kao našu platformu za automatizaciju marketinga. Prijavljivanjem na naš e-letak potvrđujete da će se informacije koje ste unijeli prebaciti na MailChimp za obradu u skladu s njihovom Politikom privatnosti i Uvjetima korištenja. E-letak ćete dobiti putem elektroničke pošte samo ako ste prethodno izričito dali svoj pristanak da biste ga primili. U svakom trenutku možete otkazati pretplatu na e-letak klikom na vezu koja se nalazi u svakom e-letku. Podatke koje ste unijeli tijekom pretplate na naš e-letak možete u bilo kojem trenutku promijeniti klikom na vezu koja se nalazi u svakom e-letku.

c) Obrazac za kontakt

Ako šaljete bilo kakve upite putem obrasca za kontakt, pohranjujemo podatke koje unesete u obrazac za upit, uključujući podatke o kontaktima, kako bi obradili Vaš trenutni upit, kao i moguća popratna pitanja. Upiti i pripadajući podaci koristiti će se za poboljšanje naših usluga i mogu se izbrisati na Vaš zahtjev u bilo kojem trenutku. Ne prosljeđujemo te podatke bez Vašeg pristanka. Ne koristimo te podatke da bismo Vam poslali e-letke bez vašeg pristanka.

d) Google Analytics

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. (“Google”). Google Analytics upotrebljava takozvane “kolačiće”, tekstualne datoteke koje su pohranjene na Vašem računalu i omogućavaju analizu Vaše upotrebe ove web stranice. Informacije generirane ovim kolačićima o Vašoj upotrebi ove web stranice obično se šalju Googleovom poslužitelju u SAD-u i pohranjuju tamo. Prema našim uputama, Google će koristiti te informacije kako bi analizirali Vašu upotrebu web stranice, sastavili izvješća o aktivnostima na web stranici i pružili nam druge usluge vezane uz korištenje web stranice i interneta. IP adresa koja se prenosi u Google Analytics iz Vašeg preglednika nije povezana s ostalim podacima koje Google posjeduje. Možete spriječiti pohranu kolačića promjenom postavki u Vašem pregledniku, međutim, imajte na umu da, ako to učinite, to može utjecati na punu funkcionalnost ove web stranice. Osim toga, možete spriječiti da Google prikuplja podatke (uključujući Vašu IP adresu) koje je stvorio kolačić i koji se odnose na Vašu upotrebu web stranice, kao i obradu ovih podataka tako da odete na sljedeću vezu za preuzimanje i instalaciju dodatka preglednika:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

e) Google Remarketing

Kako bismo objavljivali oglase posjetiteljima naših web stranica, uključujući Google AdWords kampanje, koristimo Google Analytics Remarketing funkciju. Stoga, ciljani oglasi na temelju Vaših prethodnih posjeta našim web stranicama bit će prikazani na drugim web stranicama koje spadaju u Google Display Network. DoubleClick kolačić omogućuje Googleu, nama i drugim dobavljačima treće strane da poslužuju ciljano oglašavanje koje odgovara Vašim interesima, a koji se određuju na temelju Vaših prethodnih posjeta našoj web stranici i/ili drugim web stranicama. Ovi se oglasi mogu prikazivati ​​na web stranicama Googlea i/ili drugih operatora Googleove oglašavačke mreže. Također, koristimo funkciju oglašavanja usluge Google Analytics kako bismo analizirali učinkovitost vlastitih oglašavačkih kampanja. Možete prilagoditi postavke svojih Google oglasa i isključiti Googleove oglase temeljene na prethodnom interesu. U ovom slučaju, jedinstveni ID DoubleClick kolačića se briše i više se ne može povezati s određenim preglednikom. Ako izbrišete sve kolačiće s uređaja, možete postaviti novi DoubleClick kolačić. Tada ćete možda morati obnoviti postavke isključivanja. Ako želite trajno deaktivirati DoubleClick kolačić, možete preuzeti i instalirati traženi dodatak preglednika koji je dostupan na http://www.google.com/settings/ads/plugin. Možete deaktivirati upotrebu kolačića dobavljača treće strane za mrežno oglašavanje na web stranicama http://www.aboutads.info/choices/ ili http://www.youronlinechoices.com/. Ako ste na svom Google računu omogućili Googleu da poveže Vašu Googleovu povijest pregledavanja s Vašim Google računom, i koristi podatke s vašeg Google računa za prilagodbu oglasa, Google će koristiti Vaše podatke zajedno s podacima usluge Google Analytics za pravljenje popisa publike za remarketing na različitim uređajima. Da biste podržali tu značajku, za Vas kao korisnika naše web stranice, Google Analytics prvo prikuplja Googleove ovjerene identifikacije koje su povezane s Vašim Google računom. Google Analytics privremeno će pridružiti te identifikacije podacima usluge Google Analytics kako bi optimizirao naše ciljne skupine.

Kliknite ovdje https://support.google.com/analytics/answer/6004245 da biste dobili pregled zaštite privatnosti u Googleu.

5.2 Upotreba i otkrivanje osobnih podataka

Osobni podaci koje dobijemo od Vas koriste se za obradu i ispunjavanje ugovora, te za tehničku administraciju.

Osobni podaci bit će preneseni ili na neki drugi način prebačeni trećim stranama samo kada je to potrebno u svrhu ispunjenja ugovora, u računovodstvene svrhe ili ako ste prethodno dali suglasnost.

Osim toga, podaci se otkrivaju samo u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka ili na zahtjev vladinih agencija, sudova i poreznih vlasti ili u svezi s tvrdnjama treće strane zbog mogućeg kršenja vlasničkih prava (autorska prava, prava na zaštitni znak i drugih pomoćnih autorskih prava) od strane vlasnika.

Po prestanku ugovornog odnosa ili nakon prestanka bilo koje druge uporabe, vaši osobni podaci bit će odmah izbrisani dokle god više nije potrebno za daljnju obradu ugovora. Podaci će biti blokirani umjesto izbrisani ako je brisanje u sukobu s pravnim, zakonskim ili ugovorenim razdobljima čuvanja.

Možete povući suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost. Da biste to učinili, dovoljno je poslati svoj zahtjev elektroničkom poštom na adresu info@inovagen.hr.

Imate pravo na besplatne informacije o podacima pohranjenim o Vama i, ako je primjenjivo, pravo na ispravljanje, blokiranje ili brisanje ovih podataka.

Vaš kontakt za pitanja vezana uz prikupljanje, obradu ili korištenje osobnih podataka, kao i za informacije o ispravljanju, blokiranju ili brisanju podataka je

InovaGen d.o.o.

Samoborska cesta 217/A, 10090 Zagreb
e-mail: info@inovagen.hr
tel: +385 (1) 618 22 89

6. ODGOVORNOST

Naručitelj preuzima odgovornost o točnosti svih podataka u Obrascu za narudžbu Usluge. InovaGen ne preuzima odgovornost za bilo kakve štete koje bi mogle nastupiti kao rezultat pogrešno uzetog uzorka ili kao rezultat nekih drugih okolnosti vezanih za provedeno DNA testiranje.

InovaGen preuzima odgovornost da svaki Uzorak koji dostavi Naručitelj analizira u skladu s najvišim svjetskim standardima analize DNA, te garantira ispravnost i točnost rezultata.

Ukoliko liječnik uzima Uzorak tada odgovornost za uzimanje Uzorka i točnost podataka preuzima liječnik. To se odnosi i na kvalitetu uzetog uzorka tj. da je uzorak koji je dostavljen u laboratorij pravilno uzet, označen i poslan na način koji onemogućuje kontaminaciju ili zamjenu.

Odgovornost za uzimanje Uzorka preuzima Naručitelj. To se odnosi i na kvalitetu uzetog uzorka tj. da je uzorak koji je dostavljen u laboratorij pravilno uzet, označen i poslan na način koji onemogućuje kontaminaciju ili zamjenu.

7. NADLEŽNI SUD

Sve nastale nesporazume ili sporove InovaGen i Naručitelj pokušat će riješiti sporazumno u duhu međusobne suradnje i dobre volje. Ukoliko sporazum nije moguće postići, stranke ugovaraju nadležnost suda u Zagrebu.

Zadnja promjena: 13.12.2022.